SAGA C.
Program pentru evidență contabilă în partidă dublă, destinat societăților comerciale, ONG-urilor, cabinetelor de contabilitate și contabililor independenți. Program pentru evidență contabilă în partidă dublă, destinat societăților comerciale, ONG-urilor și cabinetelor de contabilitate. Program pentru evidență contabilă și de stocuri în partidă dublă.
SAGA P.S.
Program pentru evidență contabilă în partidă simplă, destinat PFA-urilor, întreprinderilor individuale și familiale, asociațiilor de proprietari și altor profesii liberale. Program pentru evidență contabilă în partidă simplă, destinat PFA-urilor, II-urilor, IF-urilor și asociațiilor de proprietari. Program pentru evidență contabilă și de stocuri în partidă simplă.
Marketline
Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în magazine sau în alte spații comerciale pentru operarea vânzărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în magazine pentru operarea vânzărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în magazine.
Publine
Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în industria HoReCa pentru operarea vânzărilor și administrarea rezervărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în industria HoReCa pentru operarea vânzărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în industria HoReCa.
Declaratii ANAF
Extensie a programelor Saga, destinată transmiterii declarațiilor fiscale la ANAF și preluării automate a recipiselor aferente. Extensie a programelor Saga, destinată transmiterii declarațiilor fiscale la ANAF și preluării a recipiselor. Extensie a programelor Saga, destinată gestionării declarațiilor fiscale.
Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri.
Azi a fost publicat proiectul de ordonanță privind măsurile fiscal bugetare, ce, în opinia Guvernului României, ar ajuta la reducerea deficitu...
Zilele acestea a fost pus în dezbatere proiectul de modificare a REGES. REVISAL se va muta on-line – se vor încărca datele direct în port...
Zilele acestea am tot primit întrebări legate de SAFT. Și am mai tot scris despre această declarație. Există tutorial pe site legat de corec�...
Ca în fiecare început de an, odată cu primele zile din 2025, vă doresc și eu un an mai bun ca cel care tocmai a trecut și sper eu, ca în fie...
În ședința de azi Guvernul României a adoptat așa numita ordonanță trenuleț. Aceasta, la ora la care scriu, nu este încă publicată în M...
Începând cu jumătatea lunii noiembrie 2024 au apărut niște modificări legislative la mai multe acte normative, modificări ce au sau vor avea...
Întrucât am considerat profund injustă ordonanța legată de amnistia fiscală, pentru că acordă scutiri fără discernământ, fără măsuri...
Aveti o inregistrare undeva prin contabilitate a contului de TVA (442)
Mergeti la 442 si transformati-l in 4 cifre (4426, 4427, 4423, 4428, etc)
Nu puteti folosi 442.8 sau 442.08 de exemplu; o parte din conturile de gradul I (3 cifre) s-au dezvoltat de 20 de ani in conturi de grad II (4 cifre)
Deși ne-a intrat în reflex să înregistram în ianuarie N+1, rezultatul anului N, totuși nu respectăm prevederile legale:
Conform Legii contabilității nr. 82/1991, art. 19 alin. (3):
„Repartizarea profitului se înregistrează în contabilitate pe destinații, după aprobarea situațiilor financiare anuale.”
Repartizarea efectivă a profitului (de exemplu, pentru dividende, rezerve etc.) se înregistrează doar după aprobarea situațiilor financiare anuale de către Adunarea Generală a Acționarilor/Asociaților (AGA).
Data la care se întrunește AGA și aprobă bilanțul și repartizarea rezultatului este data la care se întocmesc și se înregistrează notele contabile pentru repartizarea rezultatului.
Dacă este să o luăm "ad litteram": nu există temei legal pentru înregistrarea acestor note contabile la 01.01.N+1, ci doar după decizia AGA. (cum Ioni237348 a întrebat)
1. Nu trebuie despusă rectificativă
2. Da, înregistrarea se va face după 01.04.2025, după data AGA
În gestiunea global valorică, nu se ține evidența adaosului pe fiecare articol, ci se aplică un procent mediu (coeficient K) la stocul final de marfă.
Coeficientul K se calculează astfel:
K = Total sume creditoare 378 / Total sume debitoare 371
Soldul final creditor 378 (adaosul aferent stocului final) se determină:
Sold final creditor 378=K×Sold final debitor 371
Exemplu practic:
Total sume creditoare 378 = 10.000 lei
Total sume debitoare 371 = 50.000 lei
Sold final debitor 371 = 5.000 lei
Calcul:
K = 10.000 / 50.000 = 0,2 (20%)
Sold final creditor 378 = 0,2 × 5.000 = 1.000 lei
Cum ati rezolvat in cazul acesta?[quote=bajenarus628 post_id=274506 time=1604829261 user_id=123218]Diferente intre imobilizari si contabilitate la data 31.10.2020 - atentionari
Cont 201 Sold: 0.00 Suma in imobilizari: 662.10
Cont amortizari 2801 Sold: 0.00 Suma in imobilizari: 662.10[/quote]
Un SRL cu cod CAEN 6822 al carui asociat unic si administrator este angajat cu CIM 8 ore pe SRL ca si medic specialist dar isi desfasoara activitatea la clinici private, mai poate sau nu factura catre alte SRL-uri conform OG 9/2025? Srl-ul in cauza nu are punct de lucru autorizat cu avize si aprobari. Medicul are si CMI si factureaza atat pe CMI cat si pe SRL.
Multumesc!