SAGA C.
Program pentru evidență contabilă în partidă dublă, destinat societăților comerciale, ONG-urilor, cabinetelor de contabilitate și contabililor independenți. Program pentru evidență contabilă în partidă dublă, destinat societăților comerciale, ONG-urilor și cabinetelor de contabilitate. Program pentru evidență contabilă și de stocuri în partidă dublă.
SAGA P.S.
Program pentru evidență contabilă în partidă simplă, destinat PFA-urilor, întreprinderilor individuale și familiale, asociațiilor de proprietari și altor profesii liberale. Program pentru evidență contabilă în partidă simplă, destinat PFA-urilor, II-urilor, IF-urilor și asociațiilor de proprietari. Program pentru evidență contabilă și de stocuri în partidă simplă.
Marketline
Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în magazine sau în alte spații comerciale pentru operarea vânzărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în magazine pentru operarea vânzărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în magazine.
Publine
Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în industria HoReCa pentru operarea vânzărilor și administrarea rezervărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în industria HoReCa pentru operarea vânzărilor. Extensie a programelor Saga, destinată utilizării în industria HoReCa.
Declaratii ANAF
Extensie a programelor Saga, destinată transmiterii declarațiilor fiscale la ANAF și preluării automate a recipiselor aferente. Extensie a programelor Saga, destinată transmiterii declarațiilor fiscale la ANAF și preluării a recipiselor. Extensie a programelor Saga, destinată gestionării declarațiilor fiscale.
Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri.
Azi a fost publicat proiectul de ordonanță privind măsurile fiscal bugetare, ce, în opinia Guvernului României, ar ajuta la reducerea deficitu...
Zilele acestea a fost pus în dezbatere proiectul de modificare a REGES. REVISAL se va muta on-line – se vor încărca datele direct în port...
Zilele acestea am tot primit întrebări legate de SAFT. Și am mai tot scris despre această declarație. Există tutorial pe site legat de corec�...
Ca în fiecare început de an, odată cu primele zile din 2025, vă doresc și eu un an mai bun ca cel care tocmai a trecut și sper eu, ca în fie...
În ședința de azi Guvernul României a adoptat așa numita ordonanță trenuleț. Aceasta, la ora la care scriu, nu este încă publicată în M...
Începând cu jumătatea lunii noiembrie 2024 au apărut niște modificări legislative la mai multe acte normative, modificări ce au sau vor avea...
Întrucât am considerat profund injustă ordonanța legată de amnistia fiscală, pentru că acordă scutiri fără discernământ, fără măsuri...
Nu se transmit in SPV facturile emise catre persoane fizice care au rezidenta in UE, NON-UE !
Multumesc !
La o firma de IT, la unii clienti pana se accepta situatia de lucrari, trecem in luna urmatoare cu factura. De ex. ce s-a lucrat in 06.2025, s-a facturat pe 03.07.2025. Avand toate cheltuielile in iunie, mi se pare corect sa inregistrez si venitul tot in iunie.
Am cautat pe forum si am procedat astfel:
- 30.06.2025 - am facut o iesire tip A - s-a facut NC 418 = 704 si 418 = 4428
- 03.07.2025 - am inregistrat factura pe nedefinit, cont 418 si am asociat avizul. NC 4111 = 418 si 4111 = 4427
Insa 4428 ramane cu sold. Ce fac gresit? Si cum ar trebui procedat sa fie ok?
Multumesc
edit - cred ca mi-am dat seama unde am gresit - in loc sa introduc un rand pe factura din 03.07 si pe urma sa fac asocierea, trebuie sa creez asocierea fara sa adaug vreun rand. Corect? Se vor duce lucrurile corect mai departe in declaratii/saft?
Conform art. 299 din Codul Fiscal și a Normelor metodologice, se consideră dublă finanțare doar în cazul în care:
beneficiarul recuperează de două ori aceeași sumă — o dată prin finanțare nerambursabilă (inclusiv TVA), și o dată prin deducerea TVA-ului sau prin decontarea lui de la bugetul de stat.
Dacă contractul de finanțare nu acoperă TVA-ul (adică TVA-ul este "neeligibil"), atunci firma are dreptul să deducă și/sau să solicite rambursarea TVA, conform regulilor generale de TVA.
Doar dacă TVA-ul a fost inclus în suma finanțată (explicit sau implicit ca cheltuială eligibilă), atunci ar fi interzis să se mai ceară rambursarea lui de la ANAF — ar fi considerată dublă finanțare.
În cazul dvs. concret:
*Finanțarea este 100% nerambursabilă, dar 40% din sumă e condiționată pentru utilaje.
*TVA-ul nu este menționat în contract (nici ca eligibil, nici ca neeligibil).
*Firma a solicitat rambursarea TVA aferentă achiziției de utilaje.
*Organul de control spune că TVA-ul nu e exigibil pentru că finanțarea e nerambursabilă 100%.
În acest caz, interpretarea ANAF poate fi exces de zel dacă nu există o dovadă clară că TVA-ul a fost finanțat prin proiect. Dacă contractul de finanțare nu interzice rambursarea TVA, iar firma este înregistrată în scopuri de TVA și utilizează utilajele în activități taxabile, are dreptul să recupereze TVA-ul.
Ca si prim pas, actualizeaza programul, chiar daca ai ultima versiune.
Verifica, ca la "cantitate" sa fie o valoare negativa (de ex: -1).